elidek
Το ερευνητικό έργο υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών» (Αριθμός Έργου: 3607)

Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού

Το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου στην Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τουρισμού του δήμου, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, διοργανώνουν αυτή τη μοναδική εκδήλωση. Δύο καταξιωμένοι chef, ο Jonathan Harnett και ο Βασίλης Πανταζής, θα ετοιμάσουν τρεις διαφορετικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι, σε μορφή finger food, εμπνευσμένες από την ελληνική, ιταλική και μεξικανική κουζίνα. Στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ελλάδας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν αυτά τα πιάτα, τα οποία θα διανέμονται από τρία food trucks που θα στηθούν δίπλα στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 17:00 έως τις 23:00 και θα συνοδεύεται από μουσική που θα επιλέξει γνωστός DJ. Παράλληλα, η ομάδα της iSea θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για την υπεύθυνη κατανάλωση θαλασσινών και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την απώλεια της βιοποικιλότητας.
Πηγή:
Εξωτερικός σύνδεσμος
Εκδήλωση:
Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού
Μέσο:
Εφημερίδα Μακεδονία
Ημ/νία:
18-06-2024
Κοινό:
Γενικό κοινό, λάτρεις της γαστρονομίας και της βιώσιμης κατανάλωσης
Πόλη:
Θεσσαλονίκη
Χώρος:
Νέα Παραλία
Κατηγορίες:
Μέθοδοι:
Θεματολογία: