elidek
Το ερευνητικό έργο υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών» (Αριθμός Έργου: 3607)

Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού

Το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, διοργανώνει αυτή την εκδήλωση με στόχο την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών. Δύο καταξιωμένοι chef, ο Jonathan Harnett και ο Βασίλης Πανταζής, θα ετοιμάσουν δημιουργικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι, χρησιμοποιώντας ξενικά είδη που απειλούν τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Στη διάρκεια του φεστιβάλ, τρία food trucks θα προσφέρουν γευστικά πιάτα, ενώ μουσική θα επιλέξει γνωστός DJ. Η ομάδα της iSea θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για την υπεύθυνη κατανάλωση θαλασσινών, ευαισθητοποιώντας το κοινό για τις επιπτώσεις των ξενικών ειδών. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 17:00 έως τις 23:00, προσκαλώντας τους περαστικούς να γευτούν και να ενημερωθούν.
Πηγή:
Εξωτερικός σύνδεσμος
Εκδήλωση:
Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού
Μέσο:
ert news
Ημ/νία:
18-06-2024
Κοινό:
Γενικό κοινό, λάτρεις της γαστρονομίας και της βιώσιμης κατανάλωσης
Πόλη:
Θεσσαλονίκη
Χώρος:
Νέα Παραλία
Κατηγορίες:
Μέθοδοι:
Θεματολογία: