elidek
Το ερευνητικό έργο υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών» (Αριθμός Έργου: 3607)

Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού

Το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, από τις 17:00 έως τις 23:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την iSea σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σχετικά με τα θαλάσσια ξενικά είδη και την γευστική αξία των μπλε καβουριών. Καταξιωμένοι σεφ, όπως ο Jonathan Harnett του MasterChef 6 και ο Βασίλης Πανταζής, θα ετοιμάσουν τρεις διαφορετικές συνταγές με μπλε καβούρια, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές γεύσεις. Παράλληλα, θα υπάρχουν τρία food trucks και DJ sets για να συνοδεύσουν την εμπειρία. Η iSea θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση των θαλάσσιων ξενικών ειδών και προτάσεις για υπεύθυνη κατανάλωση θαλασσινών. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ.
Πηγή:
Εξωτερικός σύνδεσμος
Εκδήλωση:
Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού
Μέσο:
Cityportal
Ημ/νία:
18-06-2024
Κοινό:
Γενικό κοινό, λάτρεις της γαστρονομίας και της βιώσιμης κατανάλωσης
Πόλη:
Θεσσαλονίκη
Χώρος:
Ομπρέλες Ζογγολόπουλου
Κατηγορίες:
Μέθοδοι:
Θεματολογία: