elidek
Το ερευνητικό έργο υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών» (Αριθμός Έργου: 3607)

Ημερίδα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής

Η ημερίδα με θέμα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής - από τη Θεωρία στην Πράξη» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στην Κορώνη Μεσσηνίας. Ο Δήμος Πύλου Νέστορος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας και άλλους φορείς, διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής. Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές και επαγγελματίες του χώρου, όπως ο chef Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος παρουσίασε ζωντανά μαγειρικές επιδείξεις χρησιμοποιώντας παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών. Η εκδήλωση περιλάμβανε διάφορα θέματα, όπως η ιστορική αξία των παραδοσιακών ποικιλιών και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην παραγωγή τοπικών προϊόντων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές και να συμμετάσχουν σε διάλογο για τη σημασία της μεσογειακής διατροφής.

Σχετικά δημοσιεύματα:

Ημερίδα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής - reader.gr

Σχετικά ονόματα:


Χάρτης:

Ημ/νία:
06-07-2024
Κοινό:
Επαγγελματίες εστίασης, αγρότες, γαστρονόμοι, τοπικοί παραγωγοί, και το κοινό που ενδιαφέρεται για τη μεσογειακή διατροφή.
Πόλη:
Κορώνη
Χώρος:
Κορώνη Μεσσηνίας
Κατηγορίες:
Μέθοδοι:
Θεματολογία: