elidek
Το ερευνητικό έργο υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών» (Αριθμός Έργου: 3607)

Γεύσεις και Κατακτήσεις

Το έργο «Γεύσεις και Κατακτήσεις» παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και είναι βασισμένο στην Ιστορία της Κουζίνας της Κέρκυρας, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές Κορφιάτικες συνταγές που αντικατοπτρίζουν την πολύπλοκη Ιστορία των κατακτήσεων του νησιού. Οι Βενετοί, οι Φράγκοι, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι, ως κατακτητές ή ‘προστάτες’, έχουν επηρεάσει την τοπική κουλτούρα και γαστρονομία, δημιουργώντας ένα ψηφιδωτό πολιτισμών. Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο εκδοχές: ως θεατρικό ντοκιμαντέρ και ως θεατρικό έργο, με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Θέατρο ‘Ρένα Βλαχοπούλου’ στο Μον Ρεπό, με παράλληλη έκθεση τοπικών προϊόντων. Σημαντικοί συντελεστές περιλαμβάνουν τη Βαρβάρα Δούκα στη συγγραφή και σκηνοθεσία, καθώς και τον Γιώργο Βλάχο στη μουσική. Το έργο βασίζεται στο βιβλίο της Νινέττας Λάσκαρι, «ΚΕΡΚΥΡΑ, μια ματιά μέσα στο χρόνο».
Πηγή:
Εξωτερικός σύνδεσμος
Εκδήλωση:
Γεύσεις και Κατακτήσεις: Η Ιστορία Της Κερκυραϊκής Κουζίνας
Μέσο:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ημ/νία:
30-07-2020
Κοινό:
Το κοινό που ενδιαφέρεται για την τοπική κουλτούρα και γαστρονομία, καθώς και για θεατρικές παραστάσεις.
Πόλη:
Κέρκυρα
Χώρος:
Θέατρο ‘Ρένα Βλαχοπούλου’
Κατηγορίες:
Μέθοδοι:
Θεματολογία: